Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4Een aantal dagen na de officiële aankondiging van Samsungs nieuwe topmodel smartphone: de Galaxy S4 is de mist rond dit nieuwe toestel een beetje opgetrokken en weten we wat meer rond de specificaties verkrijgbaarheid en prijs van dit nieuwe toestel.

Zo blijkt dat er twee varianten van de S4 uitkomen. In Europa krijgen we een S4 met de nieuwste Qualcomm Snapdragon 600 quadcore processor. In de VS komt de S4 uit met maar liefst een octacore processor uit de Exynos serie van Samsung zelf. Het blijkt dat als de productie van de octacore Exynos 5 versie eenmaal op gang komt deze versie ook in Europa zal uitkomen. De Snapdragon 600 draait op 1,9 GHz, de Exynos 5 op 1,2.

Is het belangrijk? Dat is de vraag. Meer cores betekent niet per definitie meer snelheid. Het zal van het gebruik afhangen. Op grond van de specificaties verwacht men dat de octacore iets betere benchmarkresultaten zal geven dan de quadcore Snapdragon. De kans is groot dat het energiegebruik van de octacore groter is, dus of je er echt wat mee opschiet, moeten we nog maar afwachten. De onlangs aangekondigde Tegra 4 chipset van Nvidia klopt beide processoren mede  dankzij een hogere kloksnelheid. De nieuwe HTC One gebruikt ook de Snapdragon 600 quadcore maar dan op 1,7 GHz.

Beide varianten van de Galaxy 4 krijgen 2 GB ramgeheugen en en 16, 32 of 64 GB aan opslagruimte, die is uit te breiden met een sd-kaartje. Aan de achterzijde heeft de S4 een 13 megapixel camera een een 2 megapixel camera aan de voorkant. Bijzonder is ook het 5 inch full-hd display. Een amoled display met een dichtheid van maar liefst 441 pixels per inch. Uiteraard krijgt het toestel alle moderne communicatievoorzieningen inclusief Wifi 802.11ac 3G en 4G LTE

De Galaxy S4 zal uitkomen met Android 4.2.2. en op termijn voorzien worden van Android 5. Belangrijk is dat de S4 wederom werkt met de Samsung eigen TouchWiz grafische gebruikersschil, die wederom van nieuwe slimme bedieningssnufjes is voorzien. Verwacht wordt dat de Snapdragon versie van de Galaxy S4 in Nederland € 599 gaat kosten. Dit toestel zal eind April in de winkels liggen.

Van voorganger Galaxy S3 zij al meer dan 50 miljoen verkocht. Zonder twijfel zal de Galaxy S4 ook goed verkocht worden. Toch ontbreekt het bij dit nieuwe toestel aan echte waardevolle vernieuwingen. Of je straks onmiddellijk naar de winkel moet rennen en je bestaande Smartphone aan de wilgen moet hangen?

Dit bericht werd geplaatst in Mobiel, Uncategorized en getagged met , op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *