Intel versnelt ontwikkeling Atoms

Intel Atom smartphoneIntel wil de ontwikkeling van de mobiele Atom-chipsets versnellen. Intel wil zo de competitie met de ARM-chips aangaan. Smartphones, tablets en draagbare apparaten worden belangrijker als afzetgebied van processoren.
De sinds mei aangetreden nieuwe topman Brian Krzanich. De CEO van Intel lijkt de prioriteiten van het bedrijf te willen veranderen. Zo verwacht hij dat draagbare elektronica erg belangrijk wordt voor de mobiele elektronica industrie. Hij is niet overtuigd dat de televisiemarkt van Intel erg lucratief zal zijn.

Intel is goed in processoren voor computers maar loopt een beetje achter de feiten aan in de mobiele markt. De ontwikkelingen aan Intels mobiele Atom-chips is nu even belangrijk als die van de Core-familie. Intel gaat de roadmaps voor de processorfamilies eens goed bestuderen en kijken of daar op mobiel gebied niet wat versneld kan worden. Intel verwacht dat vanaf eind dit jaar er meer mobiele apparaten met Intel-chips op de markt zullen komen.

Ook het produceren van chips voor derden, kan voor Intel een interessante bron van inkomsten worden aldus de nieuwe CEO.
Via: Reuters, Fudzilla

 

Dit bericht werd geplaatst in Bedrijf, Mobiel en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *