Sony verbetert supercompactcamera RX100 II

Sony RX100 IISony verbetert de alom geprezen compactcamera DSC RX100 naar de DSC RX100 II. De compactcamera met spiegelreflexkwaliteit heeft nu een nog betere sensor zodat hij beter met minder licht kan omgaan. Nieuw zijn ook wifi en One Touch NFC voor een snelle verbinding met moderne digitale elektronica.

De RX100 was al een door kenners veelgeprezen compactcamera. Uniek in zijn soort, met een beeldkwaliteit die onovertroffen is voor de compactcameracategorie. Met deze tweede (MK II) uitvoering doet Sony er nog een stapje bovenop. De 1 inch grote Exmor R-sensor heeft een nog betere lichtgevoeligheid en minder ruis bij weinig licht. De nu beschikbare Wifi met One Touch NFC maakt dat je snel en draadloos de beelden kunt verplaatsen naar Android-smartphones en tablets. Je kunt de sluiter van de camera zelfs met de smartphone bedienen. Nieuw zijn ook de Multifunctionele flitsvoet voor flitsers en andere accessoires en een stapzoomfunctie op de lensring.

Het 3 inch lcd-scherm is nu kantelbaar zodat je ook met bijzondere cameraposities kunt fotograferen. De full HD-video-functionaliteit is uitgebreid met een 24p modus. De nieuwe DSC RX100 II is ca. €100 duurder dan zijn voorganger en wordt voor € 750 in juli in de winkel verwacht.

De vraag is of de vernieuwingen de meerprijs waard zijn. Meer hierover lees je op Fotovideo.nu

Dit bericht werd geplaatst in Camera en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *