Sony Smartwatch 2 waterdicht Android-horloge

Sony Smartwatch 2Sony introduceert met de Smartwatch 2 een opvolger voor zijn succesvolle voorganger. De Smartwatch 2 voegt extra functionaliteit toe aan de bekende afstandsbedieningsfuncties en de nieuwe aluminium kast zorgt ervoor dat de Smartwatch stof- en waterdicht is.

Er wordt veel verwacht van draagbare elektronica. Terwijl andere fabrikanten als Apple, Google en Samsung nog nadenken of ze een computerhorloge gaan uitbrenge,n blijft het voorlopig bij geruchten. Sony is met de Smartwatch 2 al aan de derde generatie toe.

De Smartwatch 2 heeft een grote 1,6 inch touchscherm dat ook in zonlicht afleesbaar is. De Smartwatch heeft NFC en Bluetooth dat dat eenvoudig verbinden met een Android-smartphone mogelijk maakt. Het horloge werkt met vrijwel alle Android-toestellen. Het laat zich bedienen als een Android-toestel. Als er geen verbinding is met een Android-telefoon functioneert de Smartwatch als horloge. Met bluetooth-verbinding functioneert het als een tweede scherm voor de bediening van de apps op de smartphone. Bij gemiddeld gebruik moet de accu van het horloge het 4 dagen uithouden. De Smartwatch heeft een standaard 24 mm horlogeband, zodat je hem naar eigen smaak kunt personaliseren.

De grote vraag is natuurlijk of je met het gebruik van een Smartwatch accugebruik op je smartphone kunt besparen. Het nadeel van een Smartwatch is dat er een apparaat bij hebt dat je regelmatig moet opladen. De Smartwatch 2 komt in September uit. De prijs is nog onbekend.

Dit bericht werd geplaatst in Mobiel en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *