Startknop keert terug in Windows 8.1

Startknop Windows 8.1Een preview-versie van Windows 8.1, ook wel bekend als Windows blue, komt vanaf woensdag beschikbaar. Terug van weggeweest is de startknop die gebruikers de naast andere opties, de mogelijkheid biedt om Windows af te sluiten en te herstarten.
De startknop werd node gemist en het weglaten daarvan in Windows 8 is een van de meest bekritiseerde beslissingen van Microsoft geweest. Hoewel er een door diverse bedrijfjes alternatieve startknoppen worden aangeboden heeft Microsoft eieren voor zijn geld gekozen en keert de startknop officieel terug in Windows 8.1.

Met een rechtermuisklik op de startknop krijgt de gebruiker de keuze om Windows af te sluiten of te herstarten. Het zoeken naar de knop om de computer uit te schakelen behoort hiermee tot het verleden. Er komen ook andere mogelijkheden om via een rechtermuisklik de charms net als de gevoelige hoeken van het scherm uit te schakelen. Ook wordt het mogelijk Windows rechstreeks naar het bureaublad te laten opstarten zonder dat eerst het tegeltjes startscherm getoond wordt.
Verwacht wordt dat Microsoft op 26 juni tijdens de Build Conferentie in San Francisco de nieuwe gebruikersinterface van Windows 8.1 zal demonstreren. Daarna zal de previewversie van Windows 8.1 als een iso-bestand te downloaden zijn. Vermoed wordt dat de definitieve versie van Windows 8.1 begin augustus zal verschijnen.

Tot nu toe is Windows 8 maar matig geaccepteerd door de gebruikers. Er zijn al heel wat mensen overgestapt. maar er zijn er ook heel veel die opzien tegen het moderne tegeltjes-interface en blijven bij Windows 7. Verwacht wordt dat volgend jaar de grote overstap plaats zal vinden en dat veel Windows XP-gebruikers zich zullen laten overhalen om over te stappen als in april 2014 de ondersteuning voor Windows XP definitief stopt.

In onderstaande flimpje wordt al over de startknop gesproken, die zal echter als een Windowsvlaggetje worden uitgevoerd.

Dit bericht werd geplaatst in Software en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *