Samsung Ativ Q en Ativ Tab 3 tablets

Samsung Ativ QSamsung introduceerde vorige week niet alleen een Android-camera en nieuwe telefoons maar ook een aantal nieuwe Ativ tablets met Windows 8. De 13 inch convertible Ativ Q is daarbij wel een bijzonder exemplaar.
Als Windows 8 op tablets geen succes wordt zal dat niet liggen aan het enthousiasme van Samsung. De convertible Ativ Q en de Ativ Tab 3 zijn aantrekkelijke apparaten als het om Windows 8 gaat.

Ativ Q

De Ativ Q is wel de meest opvallende. Dit tablet heeft combineert een 13 inch scherm met een bijzonder hoge resolutie van 3100 x 1800 met een uitklapbaar toetsenbord. Het scherm kan daarbij ook nog eens omgeklapt worden in een soor presentatie modus. Ingeklapt is het een normaal tablet van 14 mm dik en een bescheiden 1,29 kg. Naast de tablet bediening kun je de Ativ Q ook nog met de S-pen bedienen en uiteraard tekenen en schrijven.
De Ativ Q beschikt over een Intel Core i5 van de nieuwste Haswell generatie en is daarmee behoorlijk zuinig. Samsun claimt een gebruiksduur van negen uur. Het voordeel van de volwaardige Intel processor is dat er een volwaardige versie van Windows 8 op draait waarop alle gangbare Windows-software gebruikt kan worden.

Voor wie dat nog niet genoeg is beschikt de Ativ Q over een dualboot-functie en is ook Android 4.2.2 Jelly Bean geinstalleerd. Je kunt als gebruiker naadloos schakelen tussen de twee besturingsystemen zonder dat de tablet opnieuw opgestart hoeft te worden. Sterker nog je kunt Android-apps als tegels in het Windows scherm openemen. Ook bestanden kunnen tussen de beide besturingsystemen gesynchroniseerd worden.

De overige specificaties van de Ativ Q zijn ook niet mis. Er is 4 GB aan werkgeheugen, 128 GB aan opslagriumte uitbreidbaar met een micro-sd-kaart. Er is een usb 3.0- en usb 2.0-poort en een HDMI-aansluiting. Draadloze connectiviteit is beschikbaar via wifi 11n en Bluetooth 4.0
De Samsung Ativ Q is eind augustus in Nederland te koop voor € 1700

Samsung Tab 3

Samsung Ativ tab 3Voor wie dat toch wat teveel van het goede is komt Samsung met de Ativ Tab 3. Een reguliere slate tablet met een 10,1 inch scherm die er uitziet als een Android-tablet. In dit geval met een Intel dualcore Atom-processor, dus ook hier de volwaardige versie van het Windows 8 besturingssysteem. Ook deze tablet beschikt over de actieve digitizer met de S-pen voor de penbediening.

Het heldere ips-scherm meet 1366 x 768 pixels.
De Atom ZX2760 draait op 1,8 GHz en beschikt over 2 GB werkgeheugen en 64 GB opslag, ook hier uitbreidbaar via micro-sd. Er is een usb 2.0 poort en microHDMI. Draadloos communiceert hij via wifi, bluetooth 4.0 en NFC. Ook heeft de tab 3 een camera aan voor en achterzijde (2 en 5 MP). De accu zou goed zijn voor 10 uur gebruik.
De Samsung Ativ Tab 3 is vanaf augustus beschikbaar voor €629

Dit bericht werd geplaatst in Hardware, Mobiel en getagged met , , op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *