Mobiele telefoon bestaat 40 jaar

Motorola first mobile PhoneDe mobiele telefoon bestaat 40 jaar. Ondanks de enorme ontwikkeling die de mobiele telefoon de afgelopen 40 jaar heeft doorgemaakt worden nog niet alle mogelijkheden benut, aldus de uitvinder Marty Cooper.

Op 3 april 1973 voerde Motorola-ontwikkelaar Martin Cooper het eerste telefoongesprek buiten op de Sixth Avenue in New York. Hij belde met iemand van concurrent Bell Labs die ook mobiele telefoons ontwikkelden. Het toestel dat hij gebruikte was van het formaat baksteen dat met een gewicht van meer dan een kilo nauwelijks mobiel genoemd mag worden. Het heeft daarna tien jaar geduurd voordat de mobiele telefoon in een bruikbare vorm op de markt kwam.

Cooper vindt dat ondanks de snelle ontwikkeling nog lang niet alle mogelijkheden van de mobiele technologie worden benut. Het mobiele computergebruik zal zich nog veel verder ontwikkelen. Ook ziet hij niet dat er een einde zal komen aan de alsmaar toenemende bandbreedte en de het gebruik van meer data. Als het gebruik groeit, zullen er nieuwe technologische mogelijkheden worden gevonden om aan de toenemende vraag te voldoen.
Bron: The Verge

Dit bericht werd geplaatst in Mobiel op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *