Praten tegen Google Glass is raar

Googel Glass demoGoogle is een eind op weg naar de introductie van Google Glass, de slimme bril die toegang tot mobiel internet en “augmented reality” moet bieden. Wat je er nu mee kunt en hoe het werkt is voor velen nog onduidelijk. Nu heeft Google een introductievideo die de werking verduidelijkt.

 

Eerdere demonstraties tonen het gebruik van de digitale bril met vooral spraakcommando’s. Google topman Eric Schmidt zei onlangs dat praten tegen Google Glass raar is. Daar kan ik mij alles bij voorstellen. Net als telefoneren met een headsetje raar is. Als je dan ook nog bedieningscommando’s loopt te roepen, verklaart iedereen je voor gek. Je kunt Google Glass echter ook bedienen met een touchpad, dat zich aan de zijkant van de bril bevindt. Tappen en vegen doe je dan met je vinger op je bril.

Google IO

Momenteel is Google Glass alleen nog beschikbaar voor ontwikkelaars voor de prijs van $1500. Verwacht wordt dat Google veel over Google Glass zal vertellen op de komende Google IO-conferentie die later deze maand wordt gehouden.

Android 5

Of Android 5.0 zoals eerder verwacht ook op die conferentie wordt geïntroduceerd is nog de vraag. Eerdere geruchten doen vermoeden dat de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem nog niet klaar is en pas later dit jaar verwacht mag worden. De belangrijkste reden voor een latere introductie is dat de toestelfabrikanten dan meer tijd krijgen om het nieuwe OS in hun producten te integreren. In het verleden duurde het soms nog meer dan een half jaar voordat er producten met een nieuwe versie van Android beschikbaar waren.

Via: PR

Dit bericht werd geplaatst in Internet, Mobiel en getagged met , op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *