Qualcomm Toq smartwatch houdt het simpel

Qualcomm Toq smartwatchQualcomm zal met de introductie van een smartwatch met de naam Toq waarschijnlijk de Mirasol schermtechnologie voor het grote publiek ten doop houden.

Tot nu toe zijn smartwatches nog niet zo erg slim. De uitdaging bij smartwatches ligt in de verhouding tussen de geboden functionaliteit en de tijd dat het apparaatje het op een acculading uithoudt. Qualcomm heeft hier in elk geval een troef in handen met het bijzonder weinig energie gebruikende Mirasol-scherm. Een Mirasol-scherm is een zogenaamd transflectief kleurenscherm dat ook met veel omgevingslicht (in de zon) een helder kleurrijk beeld geeft met een hoog contrast. Verwacht wordt dan ook dat de Toq het wel enkele dagen uithoudt op een acculading.

Qualcomm houdt de functionaliteit van de Toq simpel met een beperkt aantal functies die gerelateerd zijn aan een bluetooth-verbinding met een Android smartphone waarop een bijbehorende app draait. Uiteraard worden notificaties van bepaalde gebeurtenissen op het horloge getoond. Praten tegen de smartwatch is er niet bij.

Het Qualcomm Toq horloge heeft niet een bijzonder revolutionair uiterlijk en zal ook niet goedkoop zijn. Verwacht wordt dat het rond de 300 dollar gaat kosten en zal tegen het einde van het jaar in de VS uitkomen.
Via: Technology Review

Dit bericht werd geplaatst in Hardware, Mobiel en getagged met , , op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *