Android marktaandeel naar 80 %

Android marktaandeelAndroid en iOS hebben als besturingssysteem voor smartphones een gezamenlijk marktaandeel van 94 procent. Windows Phone, BlackBerry en andere besturingssystemen bedienen de overige 6 procent.
Android is het afgelopen kwartaal flink gegroeid in marktaandeel en is de 80% nu voorbij. Het marktaandeel van Apple daalde het afgelopen kwartaal van 14,4 naar 12,9 %. Windows Phone wist het marktaandeel het afgelopen jaar ook te verdubbelen en komt nu uit op 3,6 %.
In totaal werden in het derde kwartaal van dit jaar ruim 261 miljoen smartphones geproduceerd. Dit is 40 % meer dan vorig jaar.

Binnen het Android-segment is Samsung absolute marktleider en is goed voor 63% van alle in gebruik zijnde Android-apparaten in de wereld. De overige belangrijke spelers zijn HTC (6,5%), LG (5,9%), Sony (5,6%) en Motorola (5%). De meest populaire toestellen zijn de Samsung Galaxy S3, S4, S2, de Galaxy Note 2. De Nexus 7 is het enige niet Samsung toestel in de top 10.

Via: IDC

Dit bericht werd geplaatst in Mobiel, Technologie en getagged met , op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *