Snel een taxi met de TomTom taxi-app

TomTom Taxi-appTomTom introduceert een taxi-app waarmee je snel een taxi kunt bestellen. De app berekent de route en de kosten. Vooralsnog is er alleen een iPhone-app en werkt deze dienst in Amsterdam en Rotterdam.
Had TomTom al een taxi-butler-service voor horecagelegenheden, waarmee deze met één druk op de knop een taxi konden bestellen. Nu breidt TomTom zijn taxiservice uit met de Taxi-app voor consumenten.

Je kunt met deze app de geplande route, rekening houdend met files en vertragingen zien. De Tomtom Taxi-app werkt met de bestaande taxi-centrales in Amsterdam en Rotterdam. Er komt dus een gewone taxi-voorrijden.

De app geeft je de mogelijkheid de chauffeur te beoordelen. Een chauffeur de vaak een positieve beoordeling krijgt zal automatisch een volgende keer de voorkeur krijgen. Populaire chauffeurs krijgen zo meer ritten toegewezen. Dit stimuleert taxichauffeurs om klantvriendelijker te zijn.

De chauffeurs moeten gebruik maken van een TomTom Taxi Assistent een soort navigatiesysteem waarmee ze ritten kunnen accepteren. De route is al bepaald in de Taxi-app van de besteller. Dus misverstanden over de route zijn uitgesloten. Zodra een chauffeur een rit accepteert weet je direct wanneer hij voor je neus staat. TomTom verwacht met deze Taxi-diensten de taximarkt persoonlijker en betrouwbaarder te maken.

Het ligt voor de hand dat TomTom deze diensten op termijn ook in andere steden zal uitbreiden net als wellicht ander landen. Een vergelijkbare Android-app is in voorbereiding. De taxi-app is gratis. Een prachtige toepassing van moderne mobiele navigatie-technologie toch?

Dit bericht werd geplaatst in Mobiel op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *