Wordt WhatsApp overgenomen door Google?

Google WhatsAppGoogle zou onderhandelen met WhatsApp over een overname. Google heeft namelijk een grote behoefte aan een goede invulling van een berichtendienst. De mogelijke overname kan dan ook niet los gezien worden van de verwachte aankondiging van Google Babble.
Google heeft op het gebied van direct messaging een flink gat laten vallen in het aanbod van online diensten. Zo heeft Google simpel weg te veel chat mogelijkheden die verstopt zitten in of achter andere applicaties als Gmail en Google Plus.

Volgens ingewijden zijn Google en WhatsApp al enige tijd in gesprek over een overname. WhatsApp staat hierin sterk want het bedrijf heeft een groot deel van het messagingverkeer naar zich toe getrokken en weet hiermee een goede omzet te halen, omdat gebruikers per jaar 99 cent moeten betalen om de dienst reclame vrij te mogen gebruiken. Volgens de geruchten zou Google bereid zijn om 1 miljard dollar voor WhatsApp te betalen.
WhatsApp is de meest succesvolle berichtendienst voor mobiele (smart)phone gebruikers. WhatsApp wordt in meer dan 100 landen gebruikt. Bijvoorbeeld tijdens de jaarwisseling zouden er 18 miljoen berichten zijn verwerkt in één dag. WhatsApp is de belangrijkste oorzaak van het snel teruglopende SMS-verkeer.

Het mobiele berichtenverkeer wordt voor gebruikers van mobiele apparaten als smartphones en tablets steeds belangrijker. Ook alternatieve diensten als LINE, WeChat en Tango doen het goed net als overigens Skype. Ook de nieuwe chatdienst die Facebook in zijn Home-app wil verwerken zou een grote vlucht kunnen maken. Google zal dus erg zijn best moeten doen om zelf een significante rol in het mobiele berichtenverkeer te kunnen spelen. Net als eerder met overname van YouTube zou Google met WhatsApp een grote slag kunnen slaan.

Update: Afgezien van het ontkennende commentaar van een WhatsApp-functionaris, wil het bedrijf niet ingaan op vragen over een mogelijke overname.

Via: Digital Trends

Dit bericht werd geplaatst in Apps, Mobiel op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *