Facebook Home voor Android

Facebook HomeFacebook pleegt met een nieuwe Home-app een coupe naar de Android-toestelgebruikers. Met Facebook Home installeer je een launcher die het homescherm en het vergrendelscherm van je Androidsmartphone vervangen.

Als je het toestel inschakelt met Facebook Home geinstalleerd dan komt direct je berichtenoverzicht in beeld met de laatste berichten van je “vrienden”. 

De vraag is of Facebook met deze app niet een beetje te ver gaat. Fanatieke Facebookers zullen wel geïnteresseerd zijn in een prominente plaats van Facebook op hun toestel, maar vele Facebook-gebruikers hebben op zijn zachts gezegd een haat-liefde-verhouding met het sociale netwerk en leggen wellicht meer prioriteit bij andere toepassingen van hun smartphone? Hoe dan ook de app zal nooit beter worden dan je vrienden. Je zit immers niet altijd te wachten op grote compromitterende foto’s op je homescherm van (half)naakte vrienden…

Chat Heads

Met Chat Heads voegt Facebook een directe chatfunctie toe aan het de Home-app. Simpel klikken en je begint een chat met een persoon waarvan je een bericht op je homepage voorbij ziet komen.

HTC First

HTC profiteert van de Facebook-hype door als eerste een toestel uit te brengen waar de Facebook Home app standaard het homescherm beheerst. Dus toch een soort Facebook-phone als het ware.

Facebook heeft met de nieuwe Home-app een grote stap gezet naar het definitie winnen van de Androidgebruikers voor zijn sociale medium. Gezien de moeilijke relatie met Apple is het zeer de vraag of er een vergelijkbare app voor de iPhone komt. Jammer is dat de Facebook Home-app alleen geschikt is voor de meest moderne Smartphones in eerste instantie alleen voor de Samsung Galaxy S3 en S4 en Note II en de HTC One en One X. en uiteraard de HTC First. Op alle oudere toestellen met Android 2.3 Gingerbread komt de app zeker niet. Daarmee zijn al 40% van de Androidgebruikers uitgesloten.

Dit bericht werd geplaatst in Apps, Internet, Mobiel op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *