Google+ voor Android uitgebreid

G+logo_300Google heeft een nieuwe versie van de app voor Google+ op Android uitgebracht met een groot aantal verbeteringen.

De belangrijkste daarvan is de toevoeging van de vorige week geïntroduceerde functie voor Communities. Nu kun je ook  met de Android-app op tablet of smartphone meediscussiëren in je favoriete communities. Die communities kort gezegd praatgroepen gericht op een specifiek onderwerp of gebruikersgroep, schieten momenteel als paddestoelen uit de grond. Met de communities die al eerder in de webinterface beschikbaar waren verbreed Google de gebruiksmogelijkheden van Google+ aanzienlijk. Het discussiëren in  een community blijft niet langer beperkt tot je eigen kringen, maar verbreedt zich tot iedereen die zich bij de community heeft aangesloten.

Foto’s
Google breidt de mogelijkheid tot het uploaden van foto’s van je mobiele apparaat naar Google+ aanzienlijk uit. Nu kunnen full size foto’s worden geupload tot een maximum gratis opslagruimte van 5 GB. Ook kun je de foto’s nu rechtstreeks gebruiken in een bericht.
Nieuw is ook de mogelijkheid om je profiel vanaf een mobiel apparaat aan te passen en zijn er aanpassingen in de bedieningsfunctionaliteit en de prestaties. In totaal is er sprake van 25 verbeteringen. Google+ is met deze update weer een stuk bruikbaarder geworden.

Via: Mashable

Dit bericht werd geplaatst in Mobiel, Software op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *