Touchscherm definitief?

surface_04

Met de komst van Windows 8 lijkt Windows eindelijk geschikt te zijn om met computers met aanraakschermen te gebruiken. Volgens de nieuwe Windows-chef bij Microsoft Julie Larson-Green is de overgang naar touch definitief. Er wordt meer hardware met touchscherm dan zonder verkocht.

De eerdere pogingen van Microsoft met aanpassingen voor touchschermen in de eerdere versies van Windows die op tablet-pc’s en touch-pc’s gebruikt werden, is Windows 8 daar speciaal voor ontworpen. En niet zonder succes. Volgens critici is Microsoft daarbij wel een beetje doorgeschoten en wordt de opgebouwde ervaring van Windows-gebruikers door het nieuwe besturingssysteem genegeerd. Dit wordt Julie

Larson-green niet onderschat maar volgens haar ben je daar in een week of twee aan gewend. Zij denkt dan ook dat de aanraakschermen de toekomst hebben en dat de overgang naar aanraakschermen nu definitief is. Er zullen uit kostenoverwegingen nog wel computers blijven zonder touch maar dat zal op termijn een minderheid zijn.

Toegegeven als je een tijdje een tablet gebruikt hebt, wordt de neiging om achter een Windows 8 computer het scherm aan te raken erg groot. Het zou zo maar kunnen dat Microsoft hiermee gelijk krijgt. Wie wil er nu niet een mooie All-in-one-pc met een aanraakscherm op zijn bureau?

Julie Larson-Green. Is de nieuwe chef voor het Windows ontwikkelteam. Zij volgt hiermee de na de introductie van Windows 8 vrij plotseling opgestapte Steven Sinofski op. Sinofsky was de energieke man die vol enthousiasme alle WIndows 8 demonstraties uitvoerde. Aan Larson-green de schone taak Windows langs de overgang naar aanraakschermen te manoeuvreren.

Bron: The Verge

Dit bericht werd geplaatst in Software op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *