Panasonic kiest Firefox OS voor smart tv

Firefox OSPanasonic gaat Firefox OS gebruiken als besturingssysteem voor smart tv systemen. Het lijkt een trend dat fabrikanten moderne standaard mobiele besturingssystemen kiezen in plaats van eigen oplossingen voor de smart tv.

Het voordeel van Firefox OS is dat het echt open is in tegenstelling tot Android dat wordt gedomineerd door Google. Eerder al maakte LG bekend het WebOS, het uit de erfenis van het van HP overgenomen besturingssysteem van Palm, te gaan gebruiken voor smart tv’s. Philips heeft al aangekondigd Android te gaan gebruiken. Uiteraard gebruikt Google ook Android voor zijn Google TV en Apple iOS.

Er is bij verschillende fabrikanten verder nog een ratjetoe aan besturingssystemen en proprietary oplossingen in gebruik voor smart tv, waaronder MeeGo en Ubuntu. De vraag is welke het zullen overleven. Het is te hopen dat er uiteindelijk een consolidatie plaats vindt naar een beperkt aantal standaardoplossingen.

Dit bericht werd geplaatst in Software, Technologie en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *