Android en de Open Automotive Alliance

OAABelangrijke autofabrikanten, Google en Nvidia bundelen hun krachten met een samenwerking in de ‘Open Atomotive Alliance’. Het doel is de auto’s van Android-toepassingen te voorzien zodat ook deze auto’s ‘allways connected’ worden.

Je ziet ze al hier en daar verschijnen, de auto’s met een ingebouwde tablet voor de communicatie met de buitenwereld, navigatie en bediening van de auto-entertainment. Feitelijk heb je natuurlijk ook niet meer nodig om de auto-elektronica te bedienen of je weg te vinden met satellietnavigatie.

Met de OAA alliantie willen Audi, GM, Google, Honda, Hyundai en Nvidia de ontwikkeling van de technologie versnellen en Android naar de auto brengen. Hiermee beogen zij de auto intuïtiever en veiliger te maken. Uiteraard zullen ook bestaande mobiele Android-apparaten in de nieuwe autotechnologie geïntegreerd worden.

De eerste resultaten van deze samenwerking moeten al dit jaar beschikbaar komen.
Ben benieuwd of zich nog meer technologie bedrijven bij deze alliantie zullen aansluiten.

Dit bericht werd geplaatst in Bedrijf, Technologie op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *