Startmenu voor Windows 8

Windows-8-Logo-1 Voor veel pc-gebruikers is het ontbreken van een klassiek Windows startmenu een reden om niet over te stappen op Windows 8. Zeker voor desktop-gebruikers die sinds mensenheugenis een startmenu gebruiken in de diverse opeenvolgende versies van Windows sinds Windows 95,  niet echt een vreemde gedachte. Microsoft heeft er bij Windows 8 voor gekozen om iedereen, ook de gebruikers van een klassieke desktop-pc met klassieke muis te dwingen het nieuwe schermvullende startmenu te gebruiken. Dit startmenu, net als veel nieuwe bedieningsfuncties in Windows 8 zijn geoptimaliseerd voor touchschermen en tablets.

Een muisgebruiker zit aanvankelijk een beetje raar tegen de nieuwe schermen van WIndows 8 aan te kijken. Zeker op een groot scherm vindt ik persoonlijk de schermvullende tegelmenu’s net als overigens veel van de apps erg intermitterend. Als je ergens op klikt en er opent zich een scherm is het of je een klap voor je kop krijgt.

Zelf heb ik om te wennen daarom Windows 8 eerst maar een op mijn notebookje geïnstalleerd  Ik moet zeggen dat het ook zonder aanraakscherm wel went. Je moet het Windows 8 startscherm een beetje aanpassen naar je eigen wensen en dan maakt het niet zoveel meer uit. Het klassieke startmenu van Windows was ook niet alles en veel gebruikte toepassingen start je toch niet via dat startmenu.

Hoe dan ook om de twijfelaars over de streep te trekken zijn er diverse partijen die een startmenu uitbrengen voor Windows 8. Zo ook Start 8 van Startdock, je kunt er mee wat je ook met het startmenu van Windows 7 kunt. Lees hier meer.

Dit bericht werd geplaatst in Software en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *