Windows 10 komt op 29 juli

Windows 10De al veel besproken opvolger van Windows 8.1 komt 29 juli beschikbaar. De gratis upgrade naar Windows 10 is nu al te reserveren.

Windows 10 wordt gratis verspreid onder gebruikers particuliere gebruikers van WIndows 7 en Windows 8.1. Om de distributie vanaf de lancering een beetje soepel te laten verlopen kunnen Windows gebruikers nu al via de in de taakbalk verschenen app de upgrade reserveren. Het enige dat je hoeft te doen is je e-mailadres invoeren. Vervolgens krijg je een mail als je download beschikbaar is. Met deze promotie actie probeert Microsoft uiteraard ook te voorkomen dat mensen weer, net als bij Windows XP gebeurde, blijven hangen bij een oud besturingssysteem. Ondanks dat er geen support meer is zijn er nog steeds (te) veel Windows XP gebruikers.

Er gelden wel minimum systeemeisen om WIndows 10 te kunnen installeren. Ook moeten Windows 7 gebruikers wel service pack 1 geinstalleerd hebben. Meer informatie over Windows 10 systeemeisen en beperkingen lees je hier!

Met Windows 10 ben je weer helemaal bij. Ook komt in Windows 10 weer een startmenu beschikbaar, weliswaar in een modern jasje maar toch. Microsoft heeft zijn best gedaan om ook desktop gebruikers met de nieuwe Windows 10 goed te bedienen. Voor Windows 7 gebruikers moet deze overgang dan ook acceptabel zijn. Dit in tegenstelling van de Windows 8.* update die bij veel traditionele Windows-gebruikers in het verkeerde keelgat is geschoten.

Dit bericht werd geplaatst in Software en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *