Windows 10 RTM op 10 juli

windows-10-logoHet lijkt niet helemaal toevallig dat de RTM-release van Windows 10 op 10 juli uit zal komen.

RTM staat voor ready for manufacturing, wat zo veel wil zeggen dat deze versie aan computerfabrikanten wordt gegeven om op nieuwe apparaten te worden geïnstalleerd. De officiële releasedatum van Windows 10 is gepland voor het einde van deze maand: 29 juli.

Dat de RTM versie nu uitkomt wil niet zeggen dat Windows 10 nu klaar is. Volgens een Microsoft woordvoerder is Windows 10 nooit klaar. Er zal altijd gewerkt blijven worden aan updates voor het verbeteren van compatibiliteit met meer hardware.

De komst van Windows 10 moet worden gezien als een mijlpaal in de historie van het besturingssysteem. Windows 10 moet worden gezien als “Software As a Servicce” (SAAS). Verwacht wordt dat Microsoft twee keer per jaar een grote service update zal uitbrengen die nieuwe/gewijzigde functionaliteit en ondersteuning voor nieuwe hardware zal bevatten. In de tussentijd zullen er voornamelijk bug fixes en security fixes via automatische updates worden uitgebracht.

Windows 10 zal gedurende een jaar gratis beschikbaar worden gesteld aan particuliere gebruikers van Windows 7 en Windows 8.1. Deze week is ook bekend gemaakt dat Microsoft denkt 2 tot 4 jaar gratis updates aan Windows 10 gebruikers te bieden. Of dat harde cijfers zijn en wat er eventueel na het aflopen van die twee tot vier jaar gebeurt is de grote vraag. Gemiddelde pc gebruiker doet tegenwoordig vaak langer met een pc of laptop dan vier jaar. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Dit bericht werd geplaatst in Software en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *