Windows 9 voor alles

Windows 9In Windows 9 worden alle verschillende Windows-varianten samengevoegd. Voor alle apparaten, desktop, tablet, smartphone en Xbox één Windows.

Zo wordt het mogelijk gemaakt om applicaties te ontwikkelen die op alle platformen gebruikt kunnen worden.  Met name voor ontwikkelaars is dit een belangrijke ontwikkeling. Uiteraard zal Microsoft verschillende versies blijven aanbieden voor de verschillende apparaten. Maar belangrijk is dat er in tegenstelling tot op heden onderhuids meer hetzelfde dan verschillend zal zijn. Deze samensmelting is vooral voor Windows Phone belangrijk omdat de ontwikkelingen van apps voor Windows Phone achterblijft bij andere mobiele platformen. Er zijn tot nu toe alleen nog maar geruchten over de volgende versie van Windows, genoemd onder de naam Windows 9. Verwacht wordt dat Windows 9 in 2015 zal verschijnen. Voor Windows 8.1 zal er waarschijnlijk nog dit jaar een update verschijnen waarin een aantal onderhuidse zaken worden verbeterd. De terugkomst van het in Windows 8.x ontbrekende  en lang verwachte startmenu zal daar niet bij zijn. Ook dit moeten we in Windows 9 verwachten.

Dit bericht werd geplaatst in Software en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *