Geen wapenonderdelen uit 3D-printer

Makerbot

3D desktopprinter

Makerbot, leverancier van 3d-printers voor thuisgebruik heeft het ontwerp voor printbare onderdelen van wapens van zijn website gehaald.

Dit naar aanleiding van de recente schietpartij op een Amerikaanse school waarbij vele doden vielen. Een goede zet dunkt mij. Het moge dan zijn dat 3d-printers in opkomst zijn  en daadwerkelijk voor liefhebbers een mogelijkheid bieden om modellen en kunstwerken en wellicht onderdelen zelf thuis te printen. Het mag toch niet zo zijn dat met deze technologie het illegale wapenbezit en zinloze geweld gestimuleerd wordt.

De website Thingiverse waar de liefhebbers 3D-ontwerpen uitwisselen had de beperking over wapens al in zijn reglement staan. Tot nu toe werd deze beperking nog niet nageleefd. Vanaf nu dus wel!

Bron: Cnet

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *