Google verkoopt Motorola settop-boxen

Motorola MobilityGoogle verkoopt de Mobile home divisie van Motorola. Dit deel van het bedrijf Motorola Mobililty maakt onder andere settop-boxen voor bijvoorbeeld televisieontvangst thuis. Zo gebruikt bijvoorbeeld Xs4all in Nederland een settop-box van Motorola voor de iptv-dienst.

Google kocht Motorola Mobility voor 12,5 miljard dollar. Motorola Mobility Home wordt verkocht voor 2,5 miljard dollar. Google houdt dus het deel dat zich bezig houdt met mobiele telefoons. Velen denken dat het Google bij de overname alleen te doen was om de patenten. Toch is de kans groot dat ook de mobiele apparaten (smartphones en tablets) op termijn voor Google interessant zijn.

Google verkoopt Motorola Mobility Home aan Arris. Dit bedrijf is nu in een klap de grootste op het gebied van videodiensten voor thuis.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *