Foto achteraf scherpstellen

ToshibaAltijdScherpToshiba ontwikkelt een techniek waarmee bij een genomen foto achteraf de scherpte bepaald of aangepast kan worden. Een fantastische toepassing van moderne digitale beeldverwerkingstechnologie, die een oplossing biedt voor onscherpe foto’s.

Hoe vaak komt het niet voor, zeker bij foto’s genomen met smarphonecamera’,s dat juist het gewenste onderwerp onscherp is?

ToshibaMicrocamera De technologie gebruikt 500.000  microlenzen en  is toch klein genoeg om in een smartphonecamera te worden toegepast. Het biedt de mogelijkheid om nadat alle beeldinformatie is opgeslagen, te bepalen welk deel van het beeld scherp wordt of zelf om het hele beeld scherp te krijgen. Tot nu toe was voor dit doel een veel grotere camera nodig.

Bron: The Verge

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *