Twitter experimenteert met direct messages

Twitter DMTwitter zou experimenteel de mogelijkheid hebben toegevoegd die het mogelijk maakt om directe berichten te ontvangen van iedereen. Nu blijkt deze mogelijkheid voor sommigen weer weg te zijn.
Standaard kan je met Twitter alleen directe berichten sturen naar je eigen volgers, maar niet andersom. Je volgers kunnen je alleen een bericht sturen als je ze zelf ook volgt. Onlangs heeft Twitter de mogelijkheid toegevoegd, om directe berichten van alle gebruikers toe te laten. Twitter zou al als sinds 2011 met deze mogelijkheid experimenteren en sommige gebruikersgroepen kunnen deze mogelijkheid via de instellingen aanzetten. Nu blijkt Twitter deze functionaliteit bij sommige gebruikers weer uitgeschakeld te hebben. Dit betekent niet per definitie dat de directe berichtenfunctionaliteit nu definitief verdwijnt.

Het lijkt er op dat Twitter de hete adem van concurrenten als WhatsApp, Facebook, Google+ en Skype in de nek voelt en waarschijnlijk een eigen directe berichtenservice in voorbereiding heeft. Ook benieuwd hoe de strijd om de directe berichten ofwel de sms-alternatieven afloopt?
Via: Mashable

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *