Cisco verkoopt Linksys aan Belkin

Cico Linksys  routerEen opmerkelijke transfer van een van de meest bekende fabrikanten van netwerkappartuur voor consumenten. Het begon zich al een tijdje af te tekenen. De krimpende marges voor routers en bridges voor thuis zijn niet langer interessant voor de netwerkgigant Cisco.

Cisco kocht het in 1988 opgerichte bedrijf Linksys in 2003 voor ongeveer 500 miljoen dollar. Cisco beoogde met deze aankoop vastere voet te krijgen op de consumentenmarkt. Andere aankopen als Sipura Networks en Pure networks werden aan Linksys toegevoegd. In 2005 kocht Cisco het Deense bedrijf Kiss, dat naam had gemaakt in het maken van netwerkmediaplayers.

Ondanks de mooie producten die onder de merknaam Linksys werden uitgebracht, bleef het commerciële succes uit. Cisco is al enige jaren aan het consolideren getuige het vrij plotseling stoppen met de succesvolle Flip minicamera. Van de Kiss-appartuur is ook niet veel overgebleven.
Het mees succesvol is Linksys met zijn wifi-routers en accesspoints. Ook het verbreden van het aanbod met netwerk(bewakings)camera’s en dergelijk heeft kennelijk niet het resultaat gebracht dat Cisco verlangt.

Nu wordt Linksys verkocht aan het eveneens Amerikaanse Belkin dat ook bekend is van vooral netwerk-apparatuur. Hoeveel Belkin betaald voor deze overname is niet bekend gemaakt. Vermoedelijk minder dan de 500 miljoen die Cisco er destijds voor betaalde.
Linksys gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken. Belkin zal het merk in stand houden en de bestaande Linksysproducten blijven ondersteunen.

 

Dit bericht werd geplaatst in Bedrijf en getagged met , , op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *