Wordt streaming music de killer app?

streaming musicWordt de strijd om de gunst van de gebruiker van mobiele hardware uitgevochten met muziekdiensten? In elk geval lijken de aanbieders van smartphones te begrijpen dat de liefde van de gebruikers in elk geval voor een deel door het oor gaat.

Heeft Sony al zijn Music Unlimited. Kennen we Spotify op veel verschillende platformen, heeft Apple zijn iTunes, timmert Google aan de weg (vooralsnog in een paar landen) met Google Music en hebben we in Europa onder andere nog Deezer en in de VS Pandora. Zo heeft Nokia al een tijdje de eigen streaming muziekdienst Nokia Music, vooralsnog alleen in de VS en voor de eigen toestellen. Ook Samsung heeft met de eigen Music Hub in een aantal landen een eigen muziekdienst voor zijn eigen Androidtoestellen.

Samsung

Samsung kondigt aan de Muziekdienst ook aan andere Androidgebruikers beschikbaar te stellen. Eerst wordt de dienst uitgebreid naar meer landen en mee eigen apparaten. Later zouden ook gebruikers van andere merken mogen meedoen.

Nokia

Ook Nokia gaat zijn tot nu toe gratis muziekdienst uitbreiden met een betaalde dienst die vooralsnog alleen voor Nokia toestellen beschikbaar moet komen. De premium dienst zo per abonnement voor vanaf ca. $4 per maand ook in meer landen moeten verschijnen. Of meer muziek ook meer kopers zal verleiden een Nokia Lumia aan te schaffen is nog de vraag.

Microsoft

Ook Microsoft zou naar verluid plannen hebben voor een eigen muziekdienst en zou volgens sommige geruchten in onderhandeling zijn om de Amerikaanse dienst Rdio over te nemen.
Nokia en Samsung zijn het verst met hun muziekplannen. Wanneer en waar Nokia en Samsung hun diensten gaan uitbreiden is vooralsnog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat zowel iTunes, Spotify en Google Music concurrentie tegemoet kunnen zien. Voor de consument levert het meer keuzemogelijkheden op. Of wij daar in ons kleine Nederland veel profijt van gaan krijgen valt nog te bezien. Uit eerdere berichten blijkt dat de onderhandelingen over de muziekrechten per land gevoerd moeten worden, wat betekent dat Nederland vast niet boven aan het prioriteitenlijstje van de aanbieders staat.

 

Dit bericht werd geplaatst in Mobiel, Technologie en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *