Philips verkoopt audio/videotak

Philips audio/videoHet vaderlandse elektronicaconcern Philips is al jaren bezig met afstoten van zo ongeveer alles wat te weinig geld opbrengt. Nu is de audio- en videotak aan de beurt.

Vorig jaar stopte Philips al met televisies, de televisie-divisie werd verkocht aan TPV in Hong Kong. Nu stapt het bedrijf uit de home theater en audio/video business door deze te verkopen aan het Japanse Funai Electric voor € 150 miljoen. Funai zal audio/videoproducten blijven maken en verkopen onder de merknaam Philips. De consumenten zullen er dus wellicht niet zo veel van merken.

Al met al is er van onze vaderlandse trots Philips-electronics op de consumentenmarkt niet veel meer over. Philips concentreert zich op de meer winstgevende takken van sport zoals medische elektronica en andere professionele apparatuur. Voor consumenten maakt het bedrijf straks alleen nog scheerapparaten, broodroosters, koffiemachines en dergelijke.

Via: Slashgear

Dit bericht werd geplaatst in Bedrijf op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *