Nokia Windows Phone PureView smartphone?

Nokia Lumia PureViewNokia werkt aan een Windows Phone toestel met een 41 Megapixel PureViewcamera. Volgens de geruchten moet dit supertoestel nog dit jaar het daglicht zien.
Dat het Nokia ernst is met het terugwinnen van marktaandeel is duidelijk. Dat Nokia een van zijn laatste paradepaardjes uit het Symbian-tijdperk in een Windows Phone-jasje zal uitbrengen ligt dan ook wel voor de hand.
Website The Verge is ervan overtuigd dat we de PureView-sensor nog dit jaar in een Lumia-toestel zullen terugvinden. Ook weet zou de polycarbonaat behuizing worden vervangen door eentje van aluminium. Op die manier vangt Nokia twee vliegen in één klap. Een grotere (zwaardere sensor) in een lichtere behuizing. Het hoge gewicht van de huidige Lumia is een van genoemde bezwaren tegen de toestellen.

Nokia 808 Pureview

Vlak voor de overstap naar het Windows Phone besturingssysteem voor smartphones, bracht Nokia de Nokia 808 PureView uit. Een Symbian-toestel met voor een smartphone uitzonderlijke kwaliteiten op het gebied van foto en video. Duidelijk was dat Nokia dit toestel al enige tijd in de pijplijn had. Ondanks de optische kwaliteiten van dit toestel is het niet echt een groot succes, mede omdat het besturingssysteem ondertussen achterhaald is en door Nokia min of meer afgedankt.
In de Nokia Lumia 920 heeft Nokia al een deel van de PureView software functionaliteit toegepast gebruik makend van een klassieke 8 Megapixel camera. Ook deze camera is al tot uitstekende prestaties in staat, maar verwacht mag worden dat de 41 Megapixel camera met de Carl Zeis lens van de 808 PureView tot veel betere beeldkwaliteit in staat is.

Dit bericht werd geplaatst in Hardware, Mobiel en getagged met , op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *