Kunststof uit CO2

BayerHet Duitse Chemieconcern Bayer gaat 15 miljoen euro investeren in de bouw van een productie-installatie voor het maken van kunststof uit CO2.
Persoonlijk ben ik niet zo’n aanhanger van het CO2-dogma, maar het toch mooi om te zien dat zelfs de chemische industrie (zelf vaak ook flinke CO2 producenten) een bijdrage leveren aan de het reduceren van de CO2 productie met de bouw van deze industriële installatie.

De installatie zet CO2 om in grondstoffen (polyols) voor de productie van polyurethaanschuim. De via katalyse verkregen grondstof vervangt de polypropyleen die uit aardolie word geproduceerd. Verwacht wordt dat het geproduceerde schuin in eerste instantie voor de productie van matrassen wordt gebruikt. Bayer is een van de grootste producenten van polymeren. We zijn nog lang niet zo ver dat er geen aardolie meer nodig is als grondstof, maar dit is in elk geval een eerste stap en ook nog goed voor de CO2-reductie.

Bron: Allepersberichten.nl, Bayer.

Dit bericht werd geplaatst in Bedrijf op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *