Apple Car in 2019?

apple-car-conceptHet is niet langer alleen en gerucht: Apple ontwikkelt een elektrische auto: Apple car.

Er wordt al enkele jaren over gespeculeerd dat Apple in het geheim werkt aan de ontwikkeling van een ‘Apple Car’. De Wall Street Journal heeft nu onthuld dat er vermoedelijk in 2019 inderdaad een Apple Car op de markt zal verschijnen.

Vooralsnog is dat een volledig elektrische auto.  Een zelfrijdend exemplaar zal langer op zich laten wachten.  De geruchten ontstonden toen sleutelfiguren van bijv. Tesla en andere autofabrikanten voor Apple gingen werken. Er werken momenteel ca. 600 mensen op het project genaamd ‘Titan”.  Volgens de berichten zou dit ontwikkelteam worden uitgebreid naar 1800 man.

Volgens de deskundigen neemt Apple met deze ontwikkeling een behoorlijk financieel risico. Toch kun je het ook zien als het voortzetten van de Apple traditie. Heeft Apple niet altijd bestaande markten opengebroken met nieuwe innovatieve producten?

Ook hoeft Apple een eventuele zelfontworpen auto niet zelf te produceren. Net als bij de elektronische producten kan Apple het uiteindelijke product gewoon door ervaren producenten laten produceren. Zo is er sprake van dat Apple samenwerkt met BMW en dat de Apple Car een kloon van de geavanceerde elektrische BMW  i3 zou worden. Of het uiteindelijk ook BMW zal zijn die de Apple Car gaat maken is nog de vraag. Wellicht komt ook hier de Chinese maakindustrie hier weer aan bod.

Het grote voordeel voor Apple zit ook in het toepassen van Apple CarPlay in zijn eigen auto. Tot nu toe zijn er nog weinig autofabrikanten die apple’s auto entertainment standaard willen inbouwen.  Met Apple CarPlay verzekert Apple zich van de optimale ondersteuning van de overige mobiele Apple producten.

Of Apple in staat zal zijn om de voorsprong die Google heeft op de ontwikkeling van een zelfsturende auto in te halen zal de toekomst uitwijzen.

Dit bericht werd geplaatst in Hardware, Technologie en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *