Google verbetert verkrijgbaarheid Chromebooks

ChromebookStraks zijn Chromebook verkrijgbaar bij 6600 winkels over de hele wereld. Niet alleen in meer winkels in de VS maar ook in meer landen zullen de relatief goedkope notebooks met het Google Chrome besturingssysteem in de schappen liggen.
Het Chrome besturingssysteem is een oneerbiedig gezegd niet veel meer dan een veredelde browser. Alle plug-ins die in de Chrome browser van het Chrome besturingssysteem draaien kun je op een Chromebook gebruiken. Lokaal is er erg weinig software geïnstalleerd en beschikbaar. Wel kunnen sommige toepassingen als bijvoorbeeld Google Docs ook lokaal zonder internetverbinding gebruikt worden. Een chromebook is dus eigenlijk het ideale cloudsysteem. Zowel de toepassingen als de data bevinden zich in op het internet in de cloud. Google neemt zet met dit concept een flink voorschot op de toekomst. Voordelen van Chromebooks zijn, dat ze goedkoop zijn, eenvoudig, stil en een lange accuduur hebben. Nadelen zijn dat er geen traditionele Windowsprogramma’s op draaien, dat je afhankelijk bent van Google en dat de offline-functionaliteit beperkt is.

Omdat er nog niet echt grote groepen gebruikers voor Chromebooks vallen breidt Google nu de verkrijgbaarheid uit. De belangrijkste fabrikanten van Chromebooks zijn Samsung, Acer en HP. In de VS zijn Chromebooks straks naast kleinere ketens verkrijgbaar bij de grote ketens als Staples en de Wallmart. Bij ons zullen de Chromebooks verkrijgbaar zijn bij de winkels van Saturn en Media Markt. Ook zullen Chromebooks worden uitgebracht in Australië.

Het is duidelijk dat Google het ondanks de tot nu toe tegenvallende belangstelling voor het Chrome OS en de Chromebooks, nog niet opgeeft.

Dit bericht werd geplaatst in Bedrijf, Hardware en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *