Office Mobile for iPhone

Office Mobile for iPhoneMicrosoft brengt een mobiele versie van Office uit voor de iPhone. Deze versie van het kantoorpakket Office is geoptimaliseerd voor kleine schermen en is bedoeld voor gebruikers van de abonnementsversie van Office: Office 365.

De iPhone versie van Office komt als een verassing, aangezien eerdere roadmaps van Microsoft aangaven dat er geen mobiele Office-versie zou komen, voor andere platformen dan Windows Phone, voor 2014. De iPhone-versie lijkt in look & feel heel veel op de Windows Phone-versie.

Volgens Microsoft-watcher Mary Jo Foley is het nog steeds onwaarschijnlijk dat er binnenkort ook een iPad-versie of versie van Office voor andere platformen (als Android) uitkomen. Maar je weet het bij Microsoft nooit natuurlijk. De iPhone versie kan wel gebruikt worden op iPads, maar dan is alles twee keer zo groot en dat is zeker niet optimaal voor het gebruik op een iPad. Volgens Microsoft-woordvoerders moeten iPad-gebruikers de Office Web-apps gebruiken. Deze zijn geschikt voor gebruik in divers web-browsers.
Office Mobile voor iPhone komt 14 juni uit in de VS en een week daarna in 135 andere landen in de wereld. Office 365 abonnees kunnen de iPhone app gratis gebruiken op vijf iPhones.

Dit bericht werd geplaatst in Apps, Mobiel en getagged met , op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *