Nokia Lumia EOS PureView

Nokia Lumia PureViewNokia zal waarschijnlijk al in juli de Nokia EOS PureView smartphone introduceren. Dit toestel combineert de zeer goede cameratechnologie met Windows Phone. De camera in dit toestel beschikt over een 41 MP sensor met een mechanische sluiter en word vergezeld van een xenon flitser.
De codenaam EOS die duidelijk verwijst naar het spiegelreflexcameramerk van camerafabrikante Canon zal vermoedelijk niet terug tevinden zijn in de naam van het uiteindelijke product. We is het een duidelijk hint naar de kwaliteit die Nokia beoogt met dit toestel.

Net nadat Nokia de strategische keuze maakte om met smartphones over te stappen op het Windows Phone besturingsysteem kwam Nokia nog met de Nokia 808 Pureview. Een toestel dat nog gebruikmaakte van het onfortuinlijke Symbian besturingssysteem, dat Nokia kort daarna aan de kant zette. Dit toestel beschik ook over de PureView technologie met een 41 MP sensor, optische beeldstabilisatie en een geavanceerde Carl Zeis lens. Dit toestel zat al in de ontwikkelings pijplijn. Bij de introductie van de Lumia smartphone-familie maakte Nokia al duidelijk dat er op termijn ook een PureView toestel in de Lumia-reeks zou verschijnen.

De Nokia Lumia PureView zal over vergelijkbare technologie beschikken en een vergelijkbaar uiterlijk krijgen als het Nokia Lumia 910 toestel. De bronnen melden ook dat het toestel 9 mm dik is. Het is onwaarschijnlijk dat dit inclusief de camerabult is. Er wordt ook gespeculeerd over de gebruikt processor. Om de hoge resolutie beelden te kunnen verwerken wordt er verwacht dat Nokia een quad-core Qualcomm Snapdragon van de nieuwste generatie zal toepassen.
Omdat deze processor pas door een komende versie van Windows Phone zal worden ondersteund, zal de definitieve verkrijgbaarheid van het toestel nog wel een kwartaal op zich laten wachten.

Zie ook de uitgelekte video die de werking van de sluiter laat zien.

Via: Xbitlabs

Dit bericht werd geplaatst in Camera, Hardware, Mobiel en getagged met , op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *