Intel North Cape, superdun nextgen ultrabook

convertible tabletIntel toont op de CES in Las Vegas een prototype van een notebook/tablet met de nieuwe vierde generatie Intel Core processor (Haswell). Deze superzuinige processor moet later in 2013 uitkomen. Het ultrabook moet met deze processor een werktijd op een acculading bereiken van 13 uur.

Het ultrabook heeft een afneembaar scherm en is feitelijk een hybride tablet met een keyboard dock. Het concept heeft heel veel weg van de Transformer van Asus. Intel weet in de tablet die slechts 10 mm dik is een volwaardige Intel Core processor van de komende Haswell-generatie. Intel claimt een energiegebruik van de nieuwe processor van 10 watt, dat het mogelijk maakt om met de tablet 10 uur accuduur te bereiken. Samen met de accu in het toetsenbord wordt dat 13 uur. Een werkelijk indrukwekkende prestatie voor een Intel ultrabook.

Intel demonstreert de North Cape zoals het getoonde referentie ontwerp wordt genoemd uiteraard met het op touchschermbediening geoptimaliseerde Windows 8 besturingssysteem. Bijzonder is de door Intel gepatenteerde bevestiging van de tablet aan het toetsenbord, de twee delen kunnen met een druk op de knop met één hand van elkaar gescheiden worden.

Het apparaat heeft verder een 13,3 inch 1080p full HD scherm. De weergave op het scherm kan verkleind worden tot 10,6 inch om de randen van het scherm beschikbaar te maken om de tablet in tabletmode aan de randen vast te kunnen houden. Of dit nu een noodzakelijke/nuttige toevoeging is? Vooralsnog is Intel niet van plan om zelf ultrabooks te gaan verkopen. Of en wanneer we een dergelijk fraai apparaat in de winkels gaan aantreffen moeten we dus afwachten.

Dit bericht werd geplaatst in Hardware en getagged met , op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *