Microsoft Surface 2 en Surface 2 Pro

Surface 2, Surface 2 proMicrosoft introduceert met de Surface 2 de tweede generatie van zijn Windows-tablets. Ondanks de tegenvallende verkoopresultaten van de eerste modellen geeft Microsoft het nog niet op.
HP hield er al een maand na de introductie mee op en BlackBerry stopt na een jaar of twee met de productie van eigen tablets met een eigen besturingssysteem. Microsoft heeft natuurlijk met het breed geaccepteerde Windows als besturingssysteem wel wat sterkere kaarten in handen. Toch is het de vraag of het bedrijf het met eigen hardware in de druk bevolkte arena met grote concurrenten en sterke concurrerende platformen als iOS van Apple en Android van Google gaat redden.

Vooralsnog weet Microsoft niet van ophouden. Met name de ARM-variant van de Surface, Surface RT is een zorgenkindje. Ook bij collega hardwarfabrikanten zijn tablets met het Windows RT besturingssysteem niet echt een succes.

Surface 2

De Surface 2 is de opvolger van de Surface RT en is iets dunner en lichter dan zijn voorganger. Het 10 inch scherm heeft met 1920 x 1080 een hogere resolutie gekregen. De nieuwe tablet krijgt een Nvidia Tegra 4 quadcore processor die de werktijd op een acculading zou moeten verlengen tot 10 uur. De Surface 2 heeft nu ook verbeterde camera’s: 5 MP aan de achterkant en 3,5 MP aan de voorkant.
De Surface 2 krijgt de RT versie van Windows 8.1, waarop dus geen standaard (X86) Windows software kan draaien. Alleen de speciaal voor Windows 8 gemaakte apps.

Surface 2 Pro

De Surface pro wordt opgewaardeerd met de nieuwst 4e generatie Core i-processoren van Intel (Haswell). De nieuwe processoren zijn een stuk zuiniger met energie, tot wel 60% is de belofte. De Pro wordt nu standaard geleverd met de drukgevoelige pen. De Surface Pro blijft het meest belovende apparaat van de Surface-familie aangezien hier wel een volwaardige Windows 8.1 op draait, waarop je dus wel alle Windows software kunt draaien.
Microsoft zal de Surface 2 en de Surface 2 pro op 22 oktober officieel in Nederland uitbrengen, gelijk met de officiële introductie van Windows 8.1. De prijzen van de Surface 2 blijven ongeveer gelijk met die van de eerste Surface tablets.

 

Dit bericht werd geplaatst in Hardware en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *