BlackBerry verkocht aan investeerder?

BlackBerry Q10BlackBerry wordt waarschijnlijk verkocht aan een van de grootste aandeelhouders Fairfax Financial. In afwachting van de reacties van andere aandeelhouders op het bod van 4,7 miljard dollar is de verkoop van het aandeel op de beurs tijdelijk stilgelegd.
Na een aantal jaren kwakkelen in de mobiel telefoonmarkt gooide BlackBerry vorige week de handdoek al in de ring door aan te kondigen zich terug te trekken op de zakelijke markt. De telefoonmaker probeert niet langer toestellen aan de consument te verkopen. Ook maakte het bedrijf bekend verder in te krimpen en daartoe afscheid te moeten nemen van 4500 werknemers.
Nu is het dan grootaandeelhouder Fairfax Finanacial die nu 10 % van de aandelen bezit om een bod te doen op het totale bedrijf. BlacBerry zelf is met dit voorstel al accoord. Als de overige aandeelhouders eieren voor hun geld kiezen zal BlackBerry in november definitief van de beurs verdwijnen.

Dit bericht werd geplaatst in Bedrijf, Mobiel en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *