Ultimaker 2, 3D-printer van Nederlandse bodem

Ultimaker 2De in 2011 gestarte Nederlandse 3D-printer-startup heeft gisteren in op de Maker Faire in de VS zijn tweede model 3D-printer onthuld.

Was de oorspronkelijke Ultimaker nog een bouwpakket die vooral gretig afrek vond bij hobbyisten die wel eens met het 3D-printern willen experimenteren. De Ultimaker 2 is een geperfectioneerder versie daarvan die kant en klaar wordt geleverd. 

De Ultimaker 2 brengt niet schokkende veel nieuwe functionaliteit. Wel is hij sneller, nauwkeuriger en stiller. Ook is de printer gebruiksvriendelijker een met oplichtende zijpanelen een lust voor het oog. 

Meerdere Materialen
De Ultimaker 2 kan ook omgaan met meerdere materialen. Naast het gangbare PLA print hij ook met ABS, Nylon en materialen die vergelijkbaar zijn met hout en steen (zoals Laywood en Laybrick). De printer is optioneel uit tebreiden met wifi.
De nieuwe Ultimaker 2 3D-printer kost € 1895 (ex. Btw)

Dit bericht werd geplaatst in Hardware en getagged met , op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *