Google zoekt 15 jaar

Google 15 jaar doodleJe staat er niet bij stil maar de zoekmachine van Google bestaat sinds 7 september 15 jaar. Google viert dit met de geruisloze invoering van een nieuw zoekalgoritme:  Hummingbird, dat al meer dan een maand actief is.
Eerder deze week werd al een easter egg gelanceerd vandaag viert Google zijn jubileum met een speciale Doodle. Bovendien heeft Google om de historie toe te lichten een speciale inforgraphic gemaakt.

Google Timeline 15 jaar
Actieve zoekers hebben het vast al gemerkt. Google heeft een nieuw algoritme ingevoerd dat het mogelijk maakt om nog trefzekerder te zoeken met vragen in natuurlijke taal. Google probeert te achterhalen wat je daadwerkelijk zoekt en niet met resultaten te komen dat aanslaat op elk ingetypt trefwoord.

 

Dit bericht werd geplaatst in Internet en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *