Sony 4K Bravia-televisies op CES 2013

Sony zet dit jaar het televisiekijken op een nieuw niveau met de introductie van Sony 4K Sony 65X90tv’s. Deze ultra HD-resolutie bevat vier maal meer beeldpunten dan de huidige Full HD-resolutie. Sony introduceert niet alleen twee betaalbare 4K Bravia-televisies maar toont als klap op de vuurpijl een prototype van een 4K Oled-televisie.

De nieuwe 55 en 65 inch 4K-tv’s in de X90 serie zijn een aanvulling op de al eerder uitgekomen 84 inch 4K-tv. De Ultra HD televisies hebben 3840 x 2160 pixels en Sony gebruikt hiervoor een zelf ontwikkelde led verlichte Triluminos super kwaliteit lcd-scherm. De X90 4K televisies zullen deze zomer wereldwijd op de markt komen.
Sony zal dit jaar ook zogenaamde 4K-mastered blue-ray disks uitbrengen die nog steeds 1080p zijn maar toch op de 4K-tv’s een betere beeldkwaliteit beloven. In de VS zal Sony ook echt 4K video’s gaan aanbieden via een videodistributie dienst.

Oled-tv

Om te laten zien dat Sony in tegenstelling tot eerdere berichten niet is gestopt met Oled-televisies toont Sony op de CES een prototype van een 56 inch 4K oled-televisie. Dit is de eerste Ultra-HD Oled-tv ter wereld. Hier zullen we nog wel een tijdje op moeten wachten, in tegenstelling tot de door Samsung en LG getoonde (gewoned) HD Oled-televisies die dit jaar op de markt zullen komen.

One-touch remote

Sony introduceert ook nog een aantal gewone Bravia-televisies die voorzien van nieuwe snufjes als One-touch remote, een mogelijkheid om met je smartphone de tv te bedienen nadat je via NFC verbinding het gemaakt. De ideale manier om foto’s of video van je smartphone met de tv te laten zien. Uiteraard heb je daar wel een smartphone met NFC voor nodig bijvoorbeeld maar niet alleen een Xperia van Sony. Ook andere Android-smartphones met NFC kunnen dit gebruiken.

Dit bericht werd geplaatst in Hardware en getagged met , op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *