PaperTab, prototype flexibele e-reader van Intel

Flexible Display for PaperTabIntel toont op de CES 2013 in Las Vegas een prototype van een flexibele tablet: PaperTab. De PaperTab heeft een flexibel e-ink scherm en is dus eigenlijk een e-reader.
Het e-paper is nog in zwart wit en er zitten nog dikke kabels aan het apparaat maar daarvoor is het een prototype. Het gaat om de mogelijkheden. Zeker innovatief zijn de bedieningfuncties door aanraking en buiging van de PaperTab. De PaperTab heeft een 10,7 inch diagonaal. Door meerdere exemplaren te combineren kun je groter afbeeldingen tonen of beelden overdragen.
Intel heeft de PaperTab ontwikkeld samen met Plastic Logic. Er wordt een Intel Core i5 processor gebruikt voor de aansturing.
Onderstaande video laat zien wat er mogelijk is.

Er wordt al heel lang gepraat over flexibele schermen, zou het er dan toch nog van komen?
Er zijn ook andere toepassingen van dunne flexibele schermen. Zo leent het zich heel goed voor flinterdunne horloges.

Via: TGdaily

Dit bericht werd geplaatst in Hardware, Mobiel en getagged met , op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *