Eerste 3D-printshop in Haarlem

3d-printsDat het 3D printen steeds dichter bij de consument komt wordt bewezen door de komst van de naar eigen zeggen eerste 3D printshop in Haarlem.
In een klein hoekje van het miniwarenhuis Meneer Paprika vindt je de 3D-printer van 3DSP. De 3D printshop maakt de drempel voor het grote publiek lager. Mede-eigenaresse van Pampus heeft al een 3D-onwerpservice en levert al 3D-print-producten via internet. Door in de winkel eigen ontworpen sieraden, interieurartikelen en bijvoorbeeld telefooncovers te printen, wil van Pampus de consument enthousiasmeren.

Je kunt zelf een 3D-ontwerp maken of een standaard ontwerp kiezen en in de shop laten printen. Het printen duurt al gauw minimaal een half uur. Voor grotere opbjecten moet je een paar dagen geduld  hebben.

3D-printen is een technologie die al tientallen jaren in opkomst. Zo langzamerhand komen er voor liefhebbers ook 3D-printers voor thuisgebruik, hier moet je wel ca. € 1500 voor neertellen. Nog veel geld voor een speledingetje om mee te experimenteren. Voorspeld wordt dat op termijn de 3D-printer zo gangbaar wordt dat allerlei artikelen naar behoeft op locatie worden geprint in plaats van via massaproductie.

Via: Haarlems Dagblad

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *