Microsoft moet andere naam verzinnen voor SkyDrive

Sky SkyDriveMicrosoft heeft de rechtszaak, die het Britse mediabedrijf BSkyB tegen het gebruik van de naam SkyDrive door Microsoft heeft aangespannen, verloren. Beide bedrijven hebben nu een overeenkomst gesloten over een overgangstijd.

BSkyB is bij ons bekend van bijvoorbeeld het televisiekanaal SkyChannel verwacht dat er verwarring onstaat over het gebruik van de naam Sky. BSkyB heeft van een Britse rechtbank gelijk gekregen over de inbreuk die SkyDrive maakt op het Sky-merk.
Microsoft mag de naam nog enige tijd gebruiken tot er is overgestapt op een nieuwe naam. Ook moet Microsoft een schadevergoeding betalen. Hoelang de naam SkyDrive nog blijft bestaan is onbekend net als wat de nieuwe naam wordt.

SkyDrive is een succesvolle cloudopslagdienst van Microsoft die nieuwe gebruikers 7 GB gratis opslagruimte bied. Er komen steeds meer toepassingen van SkyDrive in aps en besturingssystemen. Onlangs heeft Microsoft de SkyDrive internetpagina gemoderniseerd met meer functionaliteit en scherpere . SkyDrive is al de tweede naam voor dienst, die eerder als Windows Live Folders door het leven ging.

Deze gedwongen naamswijziging is ook al de tweede in korte tijd voor Microsoft. Vorig jaar wist het Duitse bedrijf Metro te voorkomen dat Microsoft de naam Metro bleef gebruiken voor de tegeltjes interface van Windows 8 en Windows Phone.

Dit bericht werd geplaatst in Bedrijf, Internet en getagged met , op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *