BMW i3; unieke elektrische auto

BMW i3BMW levert zijn bijdrage aan meer duurzame mobiliteit met de introductie van de elektrisch aangedreven BMW i3. In november te koop vanaf 35.000 euro.
Deze compleet nieuw ontworpen auto is van de grond af aan ontworpen als elektrische auto. Hij ziet er dan ook uit als een elektrische auto. De auto combineert een unieke bouwconstructie met een optimale plaatsing van de elektrische systemen. Dankzij 125 kW/170 pk sterke motor doet de i3 niet onder voor traditionele BMW’s. De i3 is goed voor het optrekken in 7,2 sec naar 100 km en een topsnelheid van 150 km/u. Een volle accu is goed voor een bereik van 130 tot 160 km.

Het plaatwerk bestaat voor een groot deel uit kunststof, dat niet erg kwetsbaar is voor aanrijdingen en eenvoudig vervangen kan worden. Met een smartphone-app zijn alle belangrijke stati van de auto op te vragen, waaronder het resterende bereik en de dichtbij zijnde oplaadpunten.

Er komt ook een uitvoering met een range extender, een 34 pk 650cc tweecilinder benzinemotor gebruikt als generator, die het bereik vergroot naar zo’n 300 km. Zelfs dan heeft de auto een extreem lage CO2-productie van 20 g/km.

Dit bericht werd geplaatst in Technologie en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *