Google introduceert Android 4.3 op Nexus 7

Asus Nexus 7De nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem Android brengt geen spectaculaire uiterlijke vernieuwingen maar vooral een verbeterde veiligheid en snelheid. Android 4.3 Jelly Bean is direct beschikbaar op de eveneens gepresenteerde nieuwe Asus Nexus 7 tablet en als update voor de bestaande Nexus smartphones.

Android 4.3 biedt de gebruiker de mogelijkheid om meerdere toegangsprofielen te maken waardoor bijvoorbeeld voor huisgenoten beperkte gebruiksrechten kunnen worden ingesteld. Vooral handig als je bijvoorbeeld je kinderen met je tablet wil laten spelen. Ook wordt het mogelijk rechten aan apps te configureren. Ook voor het gebruik van Android op bedrijfsnetwerken zijn verbeterde cryptografische voorzieningen die gebruikt kunnen worden in combinatie met een tpm. (Trusted Platform Module).
De verbeterde prestaties worden toegeschreven aan nieuwe OpenGL grafische software . Ondersteuning voor Bluetooth 4.0 moet energiebesparing mogelijk maken.

Nexus 7

De Asus Nexus 7 die Google samen met Asus introduceert is een verbeterde versie van zijn voorganger. Hij is compacter en lichter en heeft nu een full-hd scherm met een resolutie van 323 dpi (1920 x 1200 pixels). Er is een 5 MP camera aan de achterkant.

De Nexus 7 is een stuk sneller met een 1,5 GHz quadcore SnapDragon s4 Pro-processor en is in uitvoeringen met en zonder 3G/4G mobiel netwerk te krijgen met 16 of 31 GB opslagruimte. De Nexus 7 wordt met Android 4.3 geleverd. Prijzen zijn nog niet bekend in de VS heeft men het over vanaf $229.

Dit bericht werd geplaatst in Mobiel, Uncategorized en getagged met , op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *