Microsoft Office voor Android

Office MobileMicrosoft heeft tamelijk onverwacht Office Mobile voor Android uitgebracht. De app is beschikbaar in de Google Play store en is bruikbaar in combinatie met een abonnement op Office 365.
De app is vooralsnog alleen geschikt voor smartphones met Android 4.0 en hoger. Tablets worden niet ondersteund zoals het er op dit moment uitziet ook niet alle Android smartphones.
Met de app beschik je over Word, Excel, en Powerpoint en werkt alleen in combinatie met Microsofts clouddienst SkyDrive. Het is mogelijk om bestaande documenten te wijzigen maar het is niet bedoeld voor het creƫren van nieuwe documenten. De functionaliteit is vergelijkbaar met die van de al langer bestaande iOS-app voor de iPhone.

Het lijkt er op dat de app een beetje overhaast is uitgebracht, daar de functionaliteit nog wel wat te wensen overlaat en achter blijft bij sommige andere office-apps voor Android. Zo kan je geen lokale bestanden bewerken, alleen bestanden op SkyDrive en er is dus ook een internetverbinding met SkyDrive noodzakelijk. Eerdere voorspellingen waren dat Office Mobile voor Android pas in 2014 het licht zou zien. Dit gaat dan waarschijnlijk om een volgende versie.

Via: ZDnet

 

Dit bericht werd geplaatst in Apps, Mobiel op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *