LG G2, Android toptoestel

LG-G2LG heeft met de G2 een nieuw vlaggenschip Android smartphone waarin allerlei moderne snufjes zijn samengebald. De naam Optimus is verdwenen. Het toestel is LG’s antwoord op de iPhone 5 en Galaxy S4 een andere toptoestellen.

Het toestel heeft een groot 5,2 inch full-hd scherm in een heldere ips-lcd-uitvoering deze keer. Ondanks het grote scherm kun je het toestel volgens LG toch met een hand bedienen dankzij een extreem smalle rand rond het scherm. Ook zijn de knoppen verplaats van de zijkant naar de achterkant. Of dit nu de oplossing is, moeten we afwachten. De LG G2 is 8,9 mm dun en weegt 140 gram. Er is een 13 MP camera achter en een 2,1 MP camera aan de voorkant.

Vanbinnen vinden we de meest geavanceerde quadcore processor van dit moment de Snapdragon 800 soc op 2,26 GHz, met 2GB ram en 16 of 32 GB opslagruimte. Er is een 3000 mAh accu.

Grafisch geheugen

Om energie te besparen past LG een trukje toe. Tussen de grafische processor (GPU) en het display gebruikt LG “graphic ram” dit geheugen bewaart statische beelden op de momenten dat er niets veranderd. De GPU kan dan inslapen in plaats van 60 keer per seconde het beeld verversen. Hiermee zou volgens LG 26 % van de energie nodig voor het tonen van het beeld worden bespaard. De totale gebruiksduur van het toestel zou  zo wel 10% beter worden.

Naast Android 4.2.2 past de LG software allerlei slimmigheidjes toe die de bediening eenvoudiger en intuïtiever maken. De LG G2 zal vrijwel wereldwijd beschikbaar komen. Wanneer dat is of wat hij gaat kosten is nog niet bekend.

Dit bericht werd geplaatst in Mobiel op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *