Windows 8.1 komt in oktober

WIndows 8.1 startHoewel de opvolger van Windows 8 al bijna af is en eind augustus bij de pc-bouwers zal worden afgeleverd, moeten gewone gebruikers van Windows 8 waarschijnlijk nog tot einde oktober wachten voordat de definitieve update van Windows 8.1 beschikbaar komt.

Eind augustus bereikt Windows 8.1 de RTM status. Deze versie gaat naar de OEM pc-bouwers die er vervolgens mee aan de gang kunnen. Eind oktober zal Windows 8.1 dan officieel worden geïntroduceerd en krijgen de huidige Windows 8-gebruikers de gelegenheid om Windows 8.1 te downloaden. Gelijk met de introductie zullen dan ook de nieuwe pc’s en tablets met het nieuwste besturingssysteem klaar zijn.

Windows 8.1 is een verbeterde versie van Windows 8. Zowel in de Pro- als in de RT-uitvoering zullen dan verbeterde gebruikersinterface functies beschikbaar komen zoals een meer aan de persoonlijke wensen aan te passen startscherm. Een terugkeer van een vorm van het startmenu en nog een groot aantal verbeteringen. Ook benieuwd of deze versie van Windows 8 ons definitief over de streep zal trekken?

Bron: ZDnet

 

Dit bericht werd geplaatst in Software en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *