Ziggo maakt Wifi-hotspot netwerk landelijk

Ziggo HotspotZiggo gaat alle internetmodems van klanten gebruiken als wifi-hotspot voor Ziggo klanten. Zo krijgen Ziggo-klanten snel internet, daar waar een Ziggo-modem zich in de buurt bevindt.

De proef die Ziggo doet in Groningen is kennelijk een dusdanig succes dat Ziggo de hotspot-functionaliteit nog dit jaar landelijk wil uitbrengen. Alle klanten van Ziggo met een wifi-modem zullen automatisch een hotspotnetwerk voor internettoegang krijgen, waarop maximaal 20 gebruikers gelijktijdig kunnen inloggen. Het internetverkeer van de modemroutergebruiker zelf krijgt daarbij voorrang. Ook krijgt de Ziggo-modemgebruiker de mogelijkheid om de hotspotfunctionaliteit uit te schakelen als hij of zij niet aan de hotspot-faciliteit wil meewerken. De twee wifi-netwerken zijn van elkaar gescheiden. De Ziggoklant zou van de hotspotfunctie dus geen hinder mogen ondervinden.

Ziggo is ook van plan om de snelheid van de internetpakketten te verhogen. Het is daarbij de bedoeling significant hogere snelheden te bieden dan nu door DSL-aanbieders wordt aangeboden.
Ziggo heeft ongeveer een dekking in 56 % van Nederland. Niet alle Ziggoklanten zijn internetklanten en niet alle modemrouters zijn geschikt om als Ziggo hotspot gebruikt te worden. Toch een mooie manier om je klanten ook buitenshuis internettoegang te bieden, of niet?

Dit bericht werd geplaatst in Internet en getagged met , op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *