Nieuwe TomTom GO en sporthorloges

TomTom GOTomTom introduceert een nieuwe TomTom GO. Een nieuw ‘personal navigation device’ met een nieuw navigatieprogramma onder de naam Navkit. 

De navigatie engine Navkit is TomToms nieuwe navigatie software-platform voor de komende navigatie apparaten. De aangekondigde GO is de eerste die de nieuwe software gebruikt. Voor het eerst krijgt de GO een touchscherm dat werkt zoals we dat van smartphone gewend zijn. Bijvoorbeeld voor het inzoomen en scrollen door de kaart. Nieuw zijn ook 3D-presentaties. De Traffic verkeersinformatie is nu standaard en zonder abonnementskosten bij de prijs van de navigator inbegrepen. De GO is straks in drie schermformaten verkrijgbaar van 4,3, 5 of 6 inch.

Sporthorloges

TomTom SporthorlogesTomTom introduceert ook twee sporthorloges met GPS-navigatie: de TomTom Runner en de TomTom Multi-Sport. De horloges hebben een hoogresolutie scherm en zijn waterdicht.

De laatste jaren zit er behoorlijk de klad in de verkoop van navigatiekastjes. TomTom hoopt met de nieuwe GO op zijn minst een deel van de 36 % van de automobilisten die nog geen navigatie hebben te kunnen verleiden een TomTom te kopen. Net als dat de nieuwe technologie het de bezitters van een oudere TomTom over de streep moet trekken eens een nieuwe te kopen.
De nieuwe TomTom producten komen deze zomer uit. De prijzen zijn nog niet bekend.

Zie ook het onderstaand promofilmpje:

Dit bericht werd geplaatst in Hardware, Mobiel en getagged met op door .

Over Ger Elskamp

Computergebruiker van het eerste uur. Programmeerde al toen de PC nog moest worden uitgevonden en pionierde op internet. Heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Was 15 jaar redacteur bij de computertijdschriften Computer Idee en PCM. Heeft honderden apparaten getest en gereviewd van computers tot smartphones en van printers tot camera's. Schrijft over technologie, kortweg over alles wat "connected" is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *